tražene i sugestije

Vlada RS-a obaviještena o usvajanju mehanizma koordinacije

Vijesti / Flash | 16. 02. 2016. u 15:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnica Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Aleksanda Pandurević uz službeni pisani dopis pojasnila je novinarima da je Vlada Republike Srpske obaviještena o procesu usvajanja mehanizma kooridnacije.

Tako je komentirala stav Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u PSBiH koji je iznio Staša Košarac kazavši da poslanici ne znaju da li je i kada održana sjednica Vijeća ministara na kojoj je razmatran i usvojen mehanizam koordinacije.

Košarac je na početku današnje sjednice ovog doma u ime Kluba predložio uvrštavanje Informacije Vijeća ministara BiH o načinu donošenja odluke o sustavu koordinacije procesa europskih integracija BiH u dnevni red, ali taj prijedlog nije dobio podršku zastupnika.

Pandurević tvrdi da su predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik te premijerka RS-a Željka Cvijanović znali sve o tome kako je usvojen mehanizam koordinacije, podsjećajući da je ta odluka usvojena 26. siječnja na sjednici Vijeća ministara što je ranije potvrdio i predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić.

Iznijela je i podatak da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović 29. siječnja razgovarao s Dodikom o toj odluci, a nadalje govoreći o kronologiji događaja u vezi s ovim pitanjem, potvrdila je i da su se Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sastali s Cvijanović zbog sugestija na tu odluku.

''Cvijanović je od njih tražila da joj se pismeno dostavi dopis, koji je i upućen, gdje je pisano obaviještena o usvajanju mehanizma te zamoljena da dostavi sugestije. Premijerka i Vlada RS-a nisu dostavili niti jednu sugestiju'', zaključila je Prodanović.

Zvizdić je prošli tjedan upoznao javnost da su ministri 26. siječnja na sjednici usvojili Odluku o sustavu koordinacije procesa europskih integracija u BiH koja predstavlja jedan od ključnih uvjeta da bi BiH mogla predati kredibilnu aplikaciju za članstvo u Europskoj uniji.

Odluka je potom objavljena i u Službenim novinama, a predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović je 15. veljače u Bruxellesu predao aplikaciju BiH za članstvo u EU.

Kopirati
Drag cursor here to close