Odluke

Vlada Republike Srpske ispituje plaće profesora i direktora

Vijesti / Flash | 12. 04. 2014. u 07:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo prosvete i kulture da u skladu s podacima, dobijenim iz Poreske uprave, izvrši analizu primjene Zakona o plaćama na visokoškolskim ustanovama i utvrdi osnove po kojima rektori, dekani i profesori primaju plaće, kao i strukturu ostalih primanja.

Na radno-konsultativnoj sjednici Vlada RS-a je zadužila sva ministarstva da za direktore, zamjenike direktora i izvršne direktore javnih poduzeća, javnih ustanova i Investicijsko-razvojne banke, kao i za direktore i zamjenike direktora republičkih uprava i republičkih upravnih organizacija, agencija i izvanproračunskih fondova iz svoje nadležnosti izvrše analizu isplaćenih dodatnih primanja, po visini i strukturi.

Rok za izvršenje ove obveze je ponedeljak, 14. travnja, priopćeno je iz entitetske vlade.

Vlada RS-a je odlučila i da direktori, zamjenici direktora i izvršni direktori u javnim poduzećima, javnim ustanovama, agencijama, izvanproračunskim fondovima i Investicijsko-razvojnoj banci mogu biti članovi samo jednog Upravnog odbora ili nadzornog odbora ili odbora za reviziju.

Svi direktori, njihovi zamjenici i izvršni direktori u javnim poduzećima javnim ustanovama, agencijama, izvanproračunskim fondovima i Investicijsko-razvojnoj banci, dužni su putem resornih ministarstava informirati Vladu o svojoj odluci u kojem upravnom ili nadzornom odboru ili odboru za reviziju žele nastaviti raditi, a da u ostalim podnesu ostavke.

Rok za izvršenje i ove obveze je ponedeljak 14. travnja.

Vlada RS-a, kao vlasnik Puteva RS, prihvaća mandate direktora i izvršnih direktora tog javnog poduzeća i zadužila je Nadzorni odbor da donese odluku o njihovom razrješenju i imenovanju v.d. direktora i izvršnih direktora u ovom poduzeću, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close