Pod jednim krovom

Vlada povukla odluku o nabavci opreme za novu školu u Jajcu

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 10:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) povukla je iz dnevnog reda današnje sjednice odluku o utrošku sredstava za nabavku namještaja i opreme u Mješovitoj srednjoj školi Jajce, uz obrazloženje da još nije dogovorena upisna politika za ovu školu.

Ovom odlukom, koja je povučena do daljnjeg, bilo je planirano da za namještaj i računarsku opremu u novoj školi bude izdvojeno oko 4.439 maraka.

''To je otvoreno pitanje i težimo da ga na najbolji način riješimo. S aspekta procedure nisu stečeni uvjeti za nabavku opreme, ni prijem djelatnika, jer nismo riješili upisnu politiku koja će definirati daljnje potrebe za tu školu'', kazao je Feni premijer SBŽ-a Tahir Lendo.

Na upit da prokomentira pismo kojim je šef Misije OESS-a u BiH Jonathan Moore, jučer od predstavnika vlasti SBŽ-a, zatražio da zaustave fenomen "dvije škole po jednim krovom", odnosno osnivanje nove škole u Jajcu, Lendo je rekao da on nikada nije bio za osnivanje nove škole i razdavanje djece.

''I dalje smatram da treba imati jedinstvene škole, ali da se ustroje programi koje će omogućiti djeci ravnopravan status i prava. Vidjet ćemo šta će biti, potrebno je implementirati određene postupke u smislu da se regulira pravo djece na nastavu na oba nastavna plana i programa'', kazao je Lendo.

Kopirati
Drag cursor here to close