Još jedna sjednica

Vlada na današnjoj 'hitnoj telefonskoj sjednici' precizirala jučerašnji zaključak

Vijesti / Flash | 15. 07. 2016. u 16:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porezna uprava Federacije BiH zadužena je da na razdoblje od 120 dana obustavi sve aktivnosti naplate javnih prihoda prema dužnicima kojima je izdala rješenje o ograničenju prava raspolaganja novčanim sredstvima i da njihovu primjenu odgodi na period od 120 dana.

Inače, Vlada FBiH je i danas održala hitnu telefonsku sjednicu na kojoj su precizirali jučerašnji zaključak, usvojen također na hitnoj telefonskoj sjednici, o obustavi naplate poreznih dugovanja.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Podsjetimo, alarmantna je situacija kada su u pitanju porezni dužnici u Federaciji BiH. Dužnici na osnovu poreza i doprinosa duguju više od 790 milijuna KM, a prema procjenama Porezne uprave, ukupna dugovanja dosežu i dvije milijarde KM.

Porezna uprava za 68 firmi ograničila je prava na raspolaganje sredstvima. Zabranjena je nabavka stalnih obrtnih sredstava koja nisu u direktnoj vezi s poslovanjem, zadržavanje gotovine u blagajni, ali i isplata plaća bez uplate doprinosa.

Od duga 790 milijuna najviše duguju poduzeća iz Sarajeva preko 403 milijuna KM, Tuzla 121 milijun, zatim poduzeća iz Zenice, Mostara, Bihaća, Novog Travnika, Ljubuškog.


Kopirati
Drag cursor here to close