Novalić

Vlada ide dalje bez obzira na krizu

Vijesti / Flash | 04. 08. 2016. u 10:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada Federacije BiH planira nastaviti s radom bez obzira na posljednja događanja'', kazao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u razgovoru za Dnevni avaz.

Novalić, koji je prekjučer bio u Konjicu u izaslanstvu SDA koja je trebala razgovarati s čelnicima HDZ BiH, nije htio detaljnije obrazlagati situaciju. Na pitanje hoće li se nedolazak predsjednika HDZ-a Dragana Čovića na sastanak odraziti na rad Vlade, Novalić kaže da će njegova vlada nastaviti raditi u interesu građana.

U komentaru na dogovor predsjednika SDA i SNSD-a Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika koji je rezultirao usuglašenim mehanizmom koordinacije i potpisanim pismom namjere, Novalić kaže da pozdravlja "sve procese koji daju vjetar u leđa aktivnostima navedenim u Reformskoj agendi i Akcijskom planu za njenu provedbu, a tiču se potpisanog pisma namjera prema MMF-u, ali i konačnog dogovora u vezi s mehanizmom koordinacije".

Novalić je rekao kako takvi dogovori, a nakon određenih blokada, ubrzavaju proces euroatlantskih integracija BiH i nude nastavak započetih reformi na kojima se već snažno radi.

''Kako sam u više navrata naglasio, u okviru svog mandata i prema programu rada Federalne vlade, obvezao sam se da ću provoditi reforme usmjerene na ekonomski oporavak zemlje i njezinu dugoročnu stabilnost. Ovakvi dogovori i procesi daju vjetar u leđa aktivnostima navedenim u Reformskoj agendi'', rekao je Novalić i dodao kako je aranžman s MMF-om od velike važnosti jer je koncipiran kao podrška reformama koje su dogovorene s Europskom unijom.

''Njegova važnost nije samo u financijskim sredstvima već i u tehničkoj pomoći u provođenju reformi čiji je cilj ubrzanje puta BiH ka euroatlantskim integracijama. Potpisivanje pisma namjere prema Međunarodnom monetarnom fondu za odobravanje proširenog aranžmana znači nastavak započetih pozitivnih procesa'', rekao je Novalić.

Prema njegovim riječima, potpisano pismo namjere dovest će do osiguravanja proračunske ravnoteže.

''Omogućit će i snažnu podršku provođenju nužno potrebnih socijalnih i ekonomskih reformi, na koje su se obvezale sve razine vlasti u BiH, a koje su sadržane u potpisanom pismu namjere'', rekao je federalni premijer Avazu.

Kopirati
Drag cursor here to close