FUP

Vlada i Lukač: Opet će se čekati sud

Vijesti / Flash | 09. 04. 2015. u 10:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu je primila k znanju informaciju o sudskoj odluci kojom se nalaže vraćanje Dragana Lukača na poziciju direktora Federalne uprave policije, izjavila je novinarima nakon sjednice Vlade ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

''Vlada se nije izjašnjavala ni o kakvom vraćanju Dragana Lukača na poziciju već je samo primila k znanju navedenu informaciju'', izjavila je ministrica.

U priopćenju za javnost Vlade FBiH ističe se kako je uz četiri suzdržana glasa ministara iz Demokratske fronte, na osnovu Rješenja Općinskog suda u Sarajevu od 13.3.2015. godine, doneseno Rješenje o privremenom imenovanju Dragana Lukača za direktora Federalne uprave policije Federalnog ministarstva unutarnjih poslova, na koje je reizabran konačnom i obvezujućem odlukom Nezavisnog odbra Parlamenta FBiH.

''Ovo rješenje stupa na snagu danom donošenja i trajat će do donošenja nove odluke Općinskog suda u Sarajevu kojom se određuje mjera osiguranja ili do pravomoćnog okončanja sudskog parničnog postupka'', navela je Vlada. 

Dilberović je također kazala kako je vlada imenovala Povjerenstvo za provođenje postupka izbora kandidata za člana Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH iz Federacije BiH.

Podsjećamo, federalna Vlada u prošlom sazivu odbila je Prijedlog rješenja o imenovanju Lukača za direktora Federalne uprave policije unatoč tomu što je Općinski sud u Sarajevu odlučio kako on treba ostati na toj poziciji.

Kopirati
Drag cursor here to close