Bez novih primanja

Vlada HNŽ obustavila zapošljavanje do kraja 2015. godine

Vijesti / Flash | 30. 09. 2015. u 13:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici održanoj u srijedu Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je niz odluka iz oblasti financija, među kojima, Odluku o utvrđivanju grantova za isplatu za listopad 2015. godine, Odluku o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i Odluku o utvrđivanju visine naknade za topli obrok za mjesec listopad 2015. godine svim korisnicima koji primaju plaću iz Proračuna HNŽ-a.

Razmatrajući zatečeno stanje u oblasti ljudskih resursa, Vlada je donijela Odluku o zabrani upošljavanja državnih službenika i namještenika u ministarstva i druga tijela uprave, uposlenika u ustanove i druge institucije koje se financiraju iz Proračuna HNŽ, kao i izvanproračunske fondove do konca 2015. godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Također, Vlada je usvojila zaključak kojim se zadužuju rukovoditelji županijskih ministarstava, drugih tijela uprave i ostalih korisnika županijskog proračuna, te institucija kojima je Županija osnivač ili nad kojima je preuzela osnivačka/suosnivačka prava, da u skladu s važećim zakonskim propisima, odmah pokrenu postupak umirovljenja državnih službenika, namještenika i uposlenika koji ispunjavaju uvjete za mirovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close