spremni

Vlada HNŽ-a odgovorila na upitnik Europske komisije

Vijesti / Flash | 26. 01. 2017. u 16:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), na današnjoj sjednici u Mostaru, usvojila je informaciju o doprinosu HNŽ-a odgovorima na upitnik Europske komisije (EK).

Istaknuto je kako su ministarstva u suradnji s drugim institucijama HNŽ-a u roku odgovorila na postavljena pitanja iz upitnika, i ti odgovori bit će do 31. siječnja 2017. godine uneseni u posebno pripremljeni informacijski sustav, priopćili su iz Vlade HNŽ-a.

Vlada je na sjednici prihvatila mišljenje i prijedloge na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i socijalnoj sigurnosti nezaposlenih osoba FBiH i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu FBiH.

Vlada je usvojila niz odluka vezanih za koncesije, među kojima i Odluku o davanju suglasnosti na Prijedlog ugovora o koncesiji za eksploatiranje mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena krečnjaka na lokalitetu "Bijela" Grad Mostar i Odluku o dodjeli koncesije za eksploatiranje mineralne sirovine vapnenca na lokalitetu "Repinac" kod Ivanice, Općina Ravno.

Također, usvojena je Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o dodjeli koncesije za korištenje voda rijeke Doljanke i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom male HE "Pačići" instalirane snage od 1,3 MW, Općina Jablanica, kao i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o dodjeli koncesije za korištenje voda rijeke Doljanke i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom male HE "Zlate" instalirane snage od 3,2 MW, Općina Jablanica.

Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE "Gradina" instalirane snage 0,265 MW, zatim Odluka o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE "Marina pećina" instalirane snage 0,732 MW te Odluka o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE "Gračanica" instalirane snage 0,732 MW.

Vlada je usvojila i Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE "Modri vir" instalirane snage 0,091 MW, Odluku o davanju suglasnosti na tekst Prijedloga ugovora o koncesiji za korištenje voda rijeke Rame i javnog vodnog dobra s ciljem proizvodnje električne energije izgradnjom objekta mHE "Crni most" instalirane snage 1,52 MW, kao i Odluku o davanju suglasnosti na Prijedlog ugovora o koncesiji za korištenje poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području općine Čitluk.

Vlada HNŽ-a usvojila je informaciju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području HNŽ-a od 1. 1. 2016. do 31. 12. 2016. godine.

U informaciji je istaknuto i to kako je deminerski tim Federalne uprave civilne zaštite tijekom 2016. godine, u sklopu protuminskih akcija na području HNŽ-a, očistio površinu od 239 963 metara četvornih.

Vlada je usvojila i redovite dokumente koje je pripremilo Ministarstva financija, i to Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima od 1. 1. do 31. 1. 2017. godine i Operativni plan za siječanj 2017. godine, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close