Sjednica

Vlada HBŽ: Usvojen Nacrt zakona o plaćama i naknadama korisnika županijskog proračuna

Nacrt zakona je prihvaćen, a njegova konačna sudbina bit će određena na županijskoj Skupštini, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.
Vijesti / Flash | 20. 04. 2022. u 19:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sjednici Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) u utorak je prihvaćen Nacrt zakona o plaćama i naknadama korisnika Proračuna Hercegbosanske županije.

Uvodno izlaganje podnio je županijski ministar financija Draško Dalić, koji je pritom naglasio kako je ovom prijedlogu zakona prethodila tromjesečna javna rasprava i postignut sporazum s sindikatima o plaćama i naknadama korisnika proračuna HBŽ-a.

Čeka se Skupština

Nacrt zakona je prihvaćen, a njegova konačna sudbina bit će određena na županijskoj Skupštini, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Također, na dnevnom redu bio je i Nacrt zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika HBŽ-a, koji je prihvaćen te će biti upućen u skupštinsku proceduru na konačno usvajanje.

Jednoglasno je usvojen prijedlog odluke o davanju ovlaštenja za zaključivanje ugovora o izradi preostalog dijela Prostornog plana za područje Hercegbosanske županije za razdoblje od 20 godina.

Vlada je dala suglasnost na Prijedlog odluke o komunalnoj naknadi u općini Bosansko Grahovo, kako bi ista bila pravovaljana, a dana je i suglasnost na utrošak kapitalnih izdataka za 2022. godinu Upravi za inspekcijske poslove Hercegbosanske županije za nabavku jednog vozila za terensku inspekciju.

Serum protiv zmijskog otrova

Prihvaćen je Prijedlog odluke o odobravanju financijskih sredstva iz Tekuće pričuve Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a u svrhu financijske pomoći županijskom Zavodu za javno zdravstvo za nabavku seruma protiv zmijskog otrova u iznosu od 2.500 KM.

Jednoglasno je prihvaćen prijedlog odluke o odobravanju financijskih sredstava za sufinanciranje maturalnih večeri za 523 maturanta, koliko ih ima ove godine na prostoru HBŽ-a u iznosu 15 KM po maturantu ili ukupno 7.845 KM.

Radi nedostatnih informacija na sedam dana je prolongirana rasprava vezana za prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provođenje intervjua, u svezi s dostavljenom listom uspješnih kandidata Agencije za državnu službu FBiH u postupku izbora državnog službenika s posebnim ovlastima i odgovornostima za poziciju direktor Direkcije za robne rezerve Hercegbosanske županije, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close