Sjednica u Livnu

Vlada HBŽ-a će za kulturu i sport izdvojiti nešto manje od pola milijuna maraka

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 13:14 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije, na svojoj današnjoj sjednici održanoj u Livnu, usvojila je zaključak kojim se daje pozitivno mišljenje na Nacrt federalnog zakona o kemikalijama.

Donesena je Odluka o usvajanju Programa potpore za predlaganje projekata i programa u oblasti kulture za 2017. godinu, u ukupnom iznosu od 300.000 konvertibilnih maraka i Odluka o usvajanju Programa potpore za predlaganje projekata i programa u oblasti sporta za 2017. godinu, u ukupnom iznosu od 180.000, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Sredstva za financiranje projekata osigurana su u Proračunu HBŽ-a za 2017. godinu pri županijskom Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i sporta, a raspodijelit će se temeljem javnog poziva kojega će raspisati resorno ministarstvo.

Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga za 2017. godinu za što je u županijskom proračunu predviđen iznos od 30 000 maraka, koji će biti transferiran udrugama građana koje ispune uvjete i kriterije javnog poziva.

Vlada je donijela i Odluku o visini novčane naknade na temelju ocjene rada za državne službenike, namještenike i zaposlenike MUP-a za 2016. godinu. Visina naknade na temelju ocjene rada za 2016. godinu za državne službenike koji su ocjenjeni ocjenom "izuzetno uspješan" iznosi 10 posto, navodi se u priopćenju.

Usvojena je Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju visine novčane naknade članovima Stegovnog povjerenstva, a doneseno je i Rješenje o imenovanju privremenih članova Stegovnog vijeća na razdoblje od šest mjeseci.

Vlada HBŽ-a odobrila je 2500 maraka župi svetog Josipa iz Drvara, kao potporu odlaska mladih iz Drvara i Bosanskog Grahova na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar.

Dječjem vrtiću "Sunčani most" iz Livna odobreno je 500 maraka za sufinanciranje edukacije dviju odgajateljica iz te ustanove.

Vlada je dala pozitivno mišljenje na Nacrt sporazuma o uspostavi nacionalne kontakt točke kao središnje točke kontakta između Europola i drugih mjerodavnih tijela Bosne i Hercegovine, koje je od Vlade Hercegbosanske županije zatražilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close