Program

Vlada FBiH: Tko će dobiti pomoć zbog inflacije?

Program je odgovor Federalne vlade na značajne inflatorne pritiske koji u našoj zemlji, kao i cijelom svijetu, imaju negativne posljedice na kupovnu moć i životni standard građana Federacije BiH
Vijesti / Flash | 28. 06. 2022. u 09:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenici premijera, federalni ministri financija Jelka Milićević, i rada i socijalne politike Vesko Drljača, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu održali su radni sastanak o Programu pomoći kategorijama stanovništva koje su posebno pogođene inflacijom, priopćeno je iz Vlade FBiH u utorak 28. lipnja.

Na sastanku su razmatrani modeli i vrsta pomoći, kategorije stanovištva koje će biti obuhvaćene programom, potom resorna ministarstva i federalne institucije koje će biti zadužene za dodjelu pomoći, te rokovi za usvajanje i realizaciju programa.

S obzirom na to da su prethodnih dana završene pripremne aktivnosti, zaključeno je da se u maksimalnoj mjeri intenzivira rad na programu, kako bi Vlada Federacije BiH već na sjednici sljedećeg tjedna mogla razmatrati finaliziran Prijedlog i donijeti Program pomoći.

Program je odgovor Federalne vlade na značajne inflatorne pritiske koji u našoj zemlji, kao i cijelom svijetu, imaju negativne posljedice na kupovnu moć i životni standard građana Federacije BiH, posebno onih nižeg materijalnog statusa, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close