Nastale štete

Vjetar u Mostaru rušio stabla, reklame, krovove...

Vijesti / Flash | 07. 01. 2017. u 13:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jaki udari vjetra stanovnicima mostarskog područja i cijele Hercegovine prouzrokovali su velike poteškoće. Vjetar je u Mostaru rušio stabla, reklame, krovove...

Podsjetimo, vjetar je tijekom petka i subote na više mjesta prevrtao kontejnere, na putevima su srušena i brojna stabla, a u Potocima je stablo palo na automobil u pokretu, srećom nitko nije ozlijeđen.

Također, jutros su zbog jakih udara vjetra brojna naselja u okolici Mostara ostala bez struje, a ekipe elektroprivreda su stalno na terenu kako bi sanirali kvarove. 

Naime za Bljesak.info je iz Meteorološke postaje Bijeli brijeg ranije rečeno, kako je najveća brzina vjetra izmjerena u petak u 12 sati, a udar vjetra iznosio je oko 70 km/h.

BiH se u nedjelju očekuje malo do umjereno oblačno i hladno s mrazom, a povremeno je moguć slab snijeg. Vjetar na zapadu Bosne će biti umjeren do pojačan, sjeveroistočni, a u ostatku Bosne slab zapadni i sjeverozapadni.

U Hercegovini, se očekuje umjerena do pojačana bura. Jutarnje temperature u nedjelju će se kretati od -20 do -13, na jugu od -8 do -2, na planinama i visoravnima do -24. Najviša dnevna temperatura će biti od -12 do -6, a na jugu od -2 do 3 stupnja.

Kopirati
Drag cursor here to close