Obljetnice

Vitez: U 316 dana ubijeno 653 Hrvata

Vijesti / Flash | 16. 04. 2015. u 12:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježjima u Vitezu, predstavnici hrvatskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata odali su počast ubijenima Hrvatima tijekom 316 dana rata u Vitezu.

Tom prigodom predsjednica Udruge roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Ljubica Garić kazala je kako su obitelji žrtava razočarane jer nitko nije procesuiran za zločine koje su na tom području počinili pripadnici Armije RBiH.

''Pravde na zemlji nema. Dogodio se zločin nad Hrvatima u središnjoj Bosni i nitko nikada nije odgovarao niti za jednu žrtvu. Nama je zajedno živjeti i surađivati, ali želimo i pravdu. Toliko je Hrvata bilo u sudu u Haagu, a za ovaj zločin se nije ni pokušala podići optužnica'', kazala je Garić.

U Udruzi roditelja poginulih i nestalih hrvatskih branitelja kazali su kako su tijekom 316 dana rata u Vitezu ubijena 653 vojnika i civila hrvatske nacionalnosti.

Ovog tjedna obilježava se i obljetnica eksplozije cisterne u kojoj je poginulo šest osoba, a o čemu je nedavno snimljen dokumentarac u organizaciji Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) i TV Justice te nedavno prikazan na BHT-u.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close