Novi Sad

Viši sud u Novom Sadu odobrio izručenje Sanjina Sefića

Vijesti / Flash | 04. 11. 2016. u 14:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Viši sud u Novom Sadu, u Vanpretresnom krivičnom vijeću, sastavljenom od troje sudaca, donio je rješenje kojim je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Bosni i Hercegovini osumnjičenog Sanjina Sefića iz Sarajeva radi vođenja krivičnog postupka pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Kako je navedeno iz Višeg suda u Novom Sadu, postoji osnovana sumnja da je Sefić počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivičnog djela neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nesreći.

Kako je priopćila glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Ivana Karapandžić, sjednica vijeća održana je 2. studenog i utvrđeno je da su ispunjeni svi uvjeti za izručenje o kojima odluku donosi nadležni pravosudni organ.

Konačnu odluku o izručenju Sefića BiH donijet će, odnosno dati mišljenje, srbijanski ministar pravosuđa nakon što odluka vanpretresnog vijeća postane pravomoćna.

"Protiv rješenja vanpretresnog veća nezadovoljna stranka može uložiti žalbu u roku tri dana od dana prijema pismenog otpravka istog Apelacijskom sudu u Novom Sadu", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close