Barcelona

Više ozlijeđenih u sukobima policije i separatista

U sukobima policije i separatista 38 ozlijeđenih u Barceloni
Vijesti / Flash | 01. 10. 2017. u 12:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sukobima policije s demonstrantima u nedjelju u Barceloni ozlijeđeno je najmanje 38 osoba tijekom održavanja zabranjenog referenduma o osamostaljenu španjolske pokrajine, javlja AFP.

Troje je teže ozlijeđeno, a većina od udaraca i naguravanja.

Po naredbi vlasti iz Madrida policija pokušava spriječiti održavanje referenduma i zatvara biračka mjesta.

U Barceloni je došlo do sukoba s okupljenim građanima, a specijalne snage su koristile i gumene metke.

Katalonski lider Carles Puidgemont je izjavio da se radi o ''neopravdanom i pretjeranom nasilju'' koje je osudio.

''Grozna slika Španjolske je danas otišla u svijet. Španjolska policija nas nije zaustavila i sada nam je sve ono na što smo sumnjali jasno'', rekao je Puidgemont.

Ozlijeđeno devet policajaca i dvojica gardista

Ministarstvo unutarnjih poslova Španjolske je priopćilo da su devet policajaca i dvojica gardista ozlijeđeni u pokušaju da spriječe održavanje referenduma. Ističu kako je primljenjena sila proporcionalna i profesionalna.

Španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je i snimke na kojima se vide maskirane osobe koje gađaju policijske snage kamenjem.

S druge strane, objavljeno je nekoliko snimaka policijske brutalnosti prema Kataloncima koji žele da se na referendumu izjasne o tome jesu li za otcjepljenje od Španjolske.

Lokalni mediji u Kataloniji javljaju da je moguća odgoda večerašnje utakmice španjolske nogometne lige između Las Palmasa i Barcelone, jer su domaćini u znak prosvjeda protiv referenduma na dresovima postavili španjolsku zastavu.

Kopirati
Drag cursor here to close