Davenport

Vijesti o ukidanju Schengena nisu službeno potvrđene

Vijesti / Flash | 18. 11. 2015. u 07:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Izaslanstva Europske unije u Srbiji Michael Davenport rekao je da izjave o ukidanju Schengena, koje najavljuju pojedine zemlje EU, nisu službeno potvrđene, zbog čega su takve izjave netočne i neodgovorne.

Na pitanje očekuje li EU, u trenutku kada mnoge europske zemlje najavljuju zatvaranje granica, da Srbija ostane otvorena za izbjeglice, Davenport je rekao da svaka država treba shvatiti ozbiljnost trenutka i preuzeti dio obaveza, te da će to biti glavna tema razgovora na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja EU u petak.

"Tada će se sve iskristalizira, znat će se tko zatvara granice, a tko ne. U ovim kriznim situacijama vlade imaju veliku odgovornost da poštuju međunarodne standarde što se tiče prihvata izbjeglica. S druge strane, svaka vlada, također, ima veliku odgovornost da svojim građanima pruži sigurnost", izjavio je Davenport.

Davenport je zajedno s predsjednikom Koordinacijskog tijela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoranom Stankovićem obišao prihvatni centar u Preševu, javio je Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close