Još i priznao

Vijećnik tukao tajnicu

Vijesti / Flash | 08. 06. 2016. u 13:57 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da u mnogim političkim strankama širom BiH ne postoje principi, a često i moralna načela, potvrđuje primjer gradskog vijećnika iz Tuzle Nedžada Malikića.

Slučaj je vezan još za razdoblje iz rujna 2012. godine, a riječ je o nasilju nad ženom. Skandal je dobio i sudski epilog.

Vijećnik koji se pod okriljem Narodne stranke radom za boljitak, već drugi mandat u Tuzli “bori” za boljitak građana grada soli, u spomenutom razdoblju, točnije 28. rujna 2012. godine, istukao je tajnicu svoje stranke, prenosi Faktor.

"Kriv je što je u hotelu “Tuzla“ u prostorijama stranke NSRzB, iako je svjestan da drugog može tjelesno ugroziti, što je i htio, nakon verbalne prepirke sa Almom Kovčić istu najprije stisnuo rukama za ramena i ugurao u prostorije stranke, a zatim je stisnuo za obje nadlaktice i gurnuo na pod, nanijevši joj lake tjelesne ozljede – stoji, između ostalog, u presudi koja je postala pravosnažna 11. srpnja 2013. godine, a koja se nalazi u posjedu Faktora.

Točnije, vijećnik Malikić ovom presudom je osuđen na mjesec zatvora, odnosno uvjetno na godinu.

Na glavnom pretresu Nedžad Malikić priznao je izvršenje ovog kaznenog djela, odnosno nanošenja lakih tjelesnih ozljeda, a sud je u potpunosti prihvatio nalaz sudskog vještaka Zdenka Cihlarža.

"Nalaz i mišljenje sudsko-medicinskog vještaka Cihlarž dr. Zdenka, sud je u cijelosti prihvatio kao objektivan, isti je jasan i nedvosmislen, dat od strane lica stručnog za takvu vrstu vještačenja, po pravilima struke i dostignutog stupnja medicinske struke", također stoji u presudi.

Ukoliko već nema zakonskih sankcija koje bi Malikića i njemu slične udaljili sa funkcije iz zakonodavne vlasti, postavlja se pitanje što je sa moralnom odgovornošću?

Također, građani Tuzle mogli bi se zapitati i tko vodi ovaj grad, a podsjetimo još jednom, Malikić je i dalje gradski vijećnik, drugi mandat zaredom.

Nije čak ni isključeno da se ponovo nađe na listi iste stranke, za predstojeće lokalne izbore u listopadu ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close