Otvorene optužbe

Vijećnik optužuje Heleza da mu je zapalio auto

Vijesti / Flash | 26. 02. 2015. u 10:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Policijskoj stanici Bugojno jučer u 1.25 sati prijavljen je požar na vozilu Volvo u ulici Jaklić, čiji je vlasnik općinski vijećnik Samir Šečić, a njegove tvrdnje da iza napada stoji federalni ministar Zukan Helez izazvale su oštre reakcije bugojanskog SDP-a

Šećić tvrdi kako je ovo otvoreni napad na njega, njegovu obitelj i imovinu te da iza svega stoji ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije BiH Zukan Helez.

''Tvrdim da je ovaj napad apsolutno politički motiviran, a iza njega stoji Helez. Na Općinskom vijeću Bugojno je u tijeku reorganizacija općinske većine, čime Helezova grupa gubi kontrolu nad nizom javnih poduzeća u Bugojnu'', kazao je Šečić Avazu, te dodao je ovo "poruka i ostalim vijećnicima čija ruka čini natpolovičnu većinu u Vijeću".

Šečić je bivši član SDP-a koji je prošle godine u svibnju fizički napadnut a i ranije su mu bile upućivane prijetnje. Njegova bivša stranka objavila je kako je neugodno iznenađena njegovim tvrdnjama.

''Zaprepašteni smo objavama pojedinih bh. medija i optužbama vijećnika Samira Šečića da iza ove paljevine stoji Zukan Helez, ministar za potanja boraca i invalida obrambenooslobodilačkog rata u Vladi FBiH. Smatramo da iza ovakvih optužbi ne stoji samo on kao pojedinac, nego i određeni kadrovi SDA na području SBŽ-a, koji već duži period manipuliraju ovim 'nezavisnim vijećnikom''', priopćeno je iz bugojanskog SDP-a.

Općinski odbor SDP Bugojno podržava aktivnosti MUP-a SBK na otkrivanju uzroka ovog požara i utvrđivanju činjenica o tome postoje li elementi kaznenog djela i radi li se o napadu, ili su neki drugi uzročnici u pitanju.
Iz MUP-a Srednjobosanske županije rečeno je kako su u tijeku aktivnosti na otkrivanju uzroka ovog požara.

''Policija utvrđuje činjenice o tome postoje li elementi kaznenog djela i radi li se o napadu, ili su neki drugi uzročnici u pitanju'', kazao je Feni Rusmir Prohan, glasnogovornik MUPSBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close