Brojne akcije i projekti

Vijeće mladih u Mostaru proslavilo 10 godina postojanja

Za počasnu članicu izabrana je Tajma Tiro Demić, dugogodišnja aktivna članica VMGM.
Vijesti / Flash | 29. 09. 2020. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Održana je svečana sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara povodom obljetnice 10 godina od formalnog osnivanja Vijeća kao Udruge/Udruženja.

Zbog posljedica pandemije, iz epidemioloških ceremoniji je nazočio ograničen broj ljudi.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara

Sjednicu je otvorio i vodio predsjedavajući Skupštine, Mirza Lalić, a prigodnim govorom obratila se u ime gradonačelnika Mostara, glavna savjetnica Radmila Komadina koja je istaknula posebnu vrijednost Europske povelje o sujdelovanju mladih u životu na općinskoj i regionalnoj razini, a koja je na neki način postavila temelje za osnivanje udružene organizacije mladih i prije formalnog osnivanja Vijeća mladih. Komadina je još naglasila da je krovno tijelo mladih vrlo važno u procesu donošenja odluka, kako bi se čuo glas mladih i njihove potrebe.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara

Ispred Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Sabina Memić, koja je istaknula da Grad Mostar pruža podršku Vijeću mladih punih 10 godina i da je njihova želja da se što više mladih angažira u radu Vijeća.

U ime Vijeća mladih Federacije BiH obratila se Jasmina Banjalučkić, generalna tajnica, predstavljajući VMGM kao primjer uspješnog lokalnog vijeća, te iznoseći snažnu podršku u procesu formiranja HNŽ.

U ime bivših predsjednika VMGM govor je održao Ivo Čarapina koji je govorio o svom osmogodišnjem iskustvu kroz aktivizam u Vijeću, radu na promjeni Statuta, te vođenju Vijeća u sazivu 2016-18.

Foto: Bljesak.info / Svečana sjednica Skupštine Vijeća mladih Grada Mostara

Trenutni predsjednik Vedran Raguž predstavio brojne rezultate Vijeća mladih kroz implementirane projekte i akcije u zadnjih 10 godina.

Među njima su: Street Arts Festival, Sajam srednjih škola, Mostovi mira, We have a dream, Street Ball Mostar, Simulacija Gradskog vijeća Mostara, Simulacija parlamenta, te mnogo drugi projekti.

Na radnom djelu sjednice, za počasnu članicu izabrana je Tajma Tiro Demić, dugogodišnja aktivna članica VMGM.

 

Kopirati
Drag cursor here to close