izvještajna skupština

Vijeće mladih u Mostaru: U nama je rješenje!

Vijesti / Flash | 17. 12. 2016. u 13:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine, u suradnji s Vijećem mladih Grada Mostara, održalo je danas u Mostaru svoju prvu izvještajnu skupštinu na kojoj su prezentirani dosadašnji rezultati rada te aktivnosti koje su planirane u narednom periodu. Po riječima predsjednika Vijeća mladih FBiH Mate Lončara, to vijeće je formirano krajem prošle godine i od svog formiranja pa do danas uradilo je dosta toga, učinilo prve korake i krenulo u nove projekte.

‘’Uspjeli smo osigurati prostorije i financijska sredstva za funkcioniranje i djelovanje Vijeća mladih FBiH, završili bazu podataka vijeća mladih s područja cijele Federacije BiH od lokalne do federalne razine, završili web stranicu, uspostavili suradnju i pokrenuli određene inicijative o izmjeni i dopuni Zakona o mladima, te inicijativu o formiranju Savjeta za mlade FBiH kao međuresornog tijela između Vlade FBiH i Vijeća mladih FBiH’’, naglasio je Lončar.

Dodao je kako su uspostavili suradnju s Omladinskim savjetom Republike Srpske, s Krovnom organizacijom mladih u Srbiji, s Mrežom mladih u Hrvatskoj, kao i Omladinskim forumom u Crnoj Gori te naveo kako su današnjoj skupštini prisustvovali i predstavnici Omladinskog savjeta RS-a.

U narednom periodu, kako je istaknuo, sudjelovat će u radu Komisije za pitanja mladih Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Komisije za obrazovanje, znanost, kulturu, sport i pitanja mladih Doma naroda Parlamenta FBiH, kao i Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH.

‘’Pred nama je opremanje prostorija, promoviranje i uspostavljanje Erasmus+ suradnje te poticanje formiranja vijeća mladih u onim općinama i županijama gdje taj proces nije završen, kao i reorganizacija i poticaj aktivnijeg rada onih vijeća mladih koja postoje, a koja imaju poteškoća u svom funkcioniranju’’, poručio je Lončar dodavši kao je jedna od zadaća i zagovaranje kvalitetnije implementacije Zakona o mladima FBiH na svim razinama.

Istaknuo je kako je u sastavu Vijeće mladih FBiH trenutno šest županijskih vijeća mladih te naveo kako će u narednom periodu poticati mlade da formiraju vijeća i na razinama ostalih županija u FBiH.

‘’Pozivam sve mlade s području cijele BiH da se aktiviraju i poručujem da mladi ljudi nisu problem nego rješenje ‘’, naglasio je Lončar. Skupština je okupila šezdesetak mladih, a održana je u konferencijskoj dvorani Arena sport centra.

Kopirati
Drag cursor here to close