Direktor UNO BiH

Vijeće ministara ovlastilo Miru Džakulu za ostanak na funkciji nakon isteka mandata

Vijesti / Flash | 17. 02. 2016. u 15:39 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je danas pojedinačne izvještaje o radu za 2015. godinu, i to: Instituta za intelektualno vlasništvo; Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH; Agencije za policijsku podršku; Ureda koordinatora za reformu javne uprave; Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH; Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta; Granične policije BiH; Odbora državne službe za žalbe Vijeća ministara BiH; Odbora za žalbe policijskih službenika i Agencije za antidoping kontrolu.

Istovremeno su usvojeni pojedinačni programi rada institucije za 2016. godinu, i to: Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH; Direkcije za ekonomsko planiranje; Agencije za nadzor nad tržištem BiH; Agencije za rad i zapošljavanje BiH; Agencije za sigurnost hrane BiH; Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta; Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH uz korekcije na sjednici; Konkurencijskog vijeća BiH uz korekcije na sjednici; Agencije za policijsku podršku BiH; Direkcije za europske integracije; Državne agencije za istrage i zaštitu; Agencije za statistiku BiH; Državne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH; Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja; Agencije za antidoping kontrolu, Službe za zajedničke poslove institucija BiH uz korekcije na sjednici, kao i Ureda za zakonodavstvo Vijeća ministara BiH.

Vijeće ministara BiH ovlastilo je danas na sjednici direktora Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miru Džakulu da nastavi obnašati funkciju direktora nakon isteka mandata - 23.2.2016. godine, a do okončanja procedure javnog natječaja za izbor direktora ove institucije.

Podsjećamo da je Vijeće ministara BiH na 42. sjednici zadužilo Glavno tajništvo da pokrene proceduru za izbor i imenovanje direktora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, priopćeno je iz Službe za informiranje VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close