predložen Perica Stanić

Vijeće ministara imenuje direktora SIPA-e

Vijesti / Flash | 05. 11. 2015. u 08:29 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na dnevnom redu sjednice je prijedlog rješenja o imenovanju direktora SIPA-e, čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH.

Za novog direktora Agencije predložen je Perica Stanić koji bi na tom mjestu trebao naslijediti dosadašnjeg direktora Gorana Zupca, javlaj Srna.

Vijeće ministara BiH trebalo bi razmatrati i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Ministarstvo financija i trezora.

Pred ministrima će se naći i prijedlog rješenja o imenovanju direktora Agencije za pružanje usluga u zračnom prometu BiH i prijedlozi rješenja o imenovanju zamjenika direktora Agencije, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Na dnevnom redu je i informacija o poduzetim aktivnostima u vezi s prijedlogom za imenovanje direktora i zamjenika direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, sa rang listom uspješnih kandidata, navedeno je u priopćenju Vijeća.

Vijeće ministara BiH razmatrat će i izvještaj o provedenom postupku po javnom oglasu za izbor i imenovanje zamjenika direktora Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH.

Na sjednici će biti riječi i o informaciji o potrebnim pripremama za prve sastanke zajedničkih tijela BiH i EU, a u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH u kolovozu je jednoglasno izglasao prijedlog za smjenu Zubca koji je automatski uputio Vijeću ministara BiH.

Podsjećamo, Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, odlukom Apelacijskog vijeća Suda BiH pravosnažno je osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, a nakon što je Sud BiH potvrdio prvostupanjsku presudu kojom je Zubac proglašen krivim zbog kaznenog djela nesavjesnog rada u službi.

On je u prvostupanjskom postupku proglašen krivim za (ne)postupanje u vezi s nasilnim prosvjedima u Sarajevu 7. veljače 2014. godine, kada se oglušio o pozive da angažuje SIPA-inu specijalnu jedinicu i zaštiti zgradu Predsjedništva BiH, odnosno odbio pružiti pomoć Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH u zaštiti zgrade Predsjedništva BiH u kojoj je smješteno više državnih i federalnih institucija, a na kojima je pričinjena imovinska šteta u ukupnom iznosu od 339.522,41 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close