Do kraja mandata

Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH nemaju u planu ukidanje viza za Kosovo

Vijesti / Flash | 17. 05. 2016. u 10:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da BiH nije priznala Kosovo i da ovo vijeće ministara i ovaj saziv Predsjedništva BiH neće to imati na dnevnom redu do kraja svojih mandata.

''Ali, naše opredjeljenje jeste da život treba teći dalje i mi smo zato pokazali spremnost da razgovaramo o tome da se uvedu određene lakše procedure za dobivanje vize'', kazao je ministar Crnadak, odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s viznim režimom s Kosovom.

Po njegovim riječima, postignut je jedan dogovor putem Europske komisije, s obzirom na to da ne postoje direktne diplomatske veze, o tome da se na ekspertskom nivou utvrdi točno što bi to bilo.

''Međutim, već u dva navrata je prolongiran taj sastanak na zahtjev druge strane. Očekujem da će biti određenih razgovora o tome i da ćemo dobiti nešto jednostavniju proceduru'', naveo je ministar Crnadak.

Naglasio je da, po važećoj proceduri, još ministar vanjskih poslova potpisuje i odobrava pojedinačno svaku vizu za ljude s Kosova.

''Ali, isto tako, treba da znate da u prošloj godini nijedan zahtjev nije odbijen. Svatko tko je podnio zahtjev da dođe, dobio je vizu i došao. Nažalost, u ovom trenutku nema mogućnosti za razmatranje ukidanja viza, ali neka vrsta olakšavanja procedure jeste moguća'', zaključio je ministar Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close