Zvizdić

Vijeće ministara BiH treba biti glas razuma

Vijesti / Flash | 21. 02. 2017. u 13:59 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izjavio je danas da je na sjednici Kolegija Vijeća ministara BiH, kojoj su prisustvovali njegovi zamjenici i ministri Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda, zajednički zaključeno da se umjesto redovne danas održi telefonska sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj su razmatrani i usvojeni materijali koji su vezani za jasno definirane rokove, dok će sljedeća redovna sjednica biti održana idućeg tjedna.

''Važno je istaknuti da ćemo se potruditi da kao Vijeće ministara BiH budemo glas razuma u trenutno uzavreloj atmosferi, jer od rada Vijeća ministara ovisi rad brojnih institucija i implementacija brojnih projekata koji su važni za sve građane Bosne i Hercegovine.

Kada je riječ o trenutnim unutrašnjim odnosima u BiH, pozivam na spuštanje tenzija i na primjerenu retoriku, jer natjecanje u tome tko će dati radikalniju izjavu sigurno neće dovesti do rješenja. Rješenje je u institucionalnom dijalogu, poštivanju Ustava BiH i kontinuiteta važećih zakonskih akata, kao i nastavku realizacije projekata i reformi koje nas vode ka Europskoj uniji, jačaju našu ekonomiju i otvaraju nova radna mjesta'', izjavio je Zvizdić.

Što se tiče regionalne suradnje, Vijeće ministara BiH će nastaviti suradnju s Vladom Republike Srbije "jer smo prvi susjedi i usmjereni smo jedni na druge".

''Očekujem da će premijer Vučić, kao racionalna i mudra osoba, uputiti poruku istog ili sličnog sadržaja poslije sastanka s predstavnicima državnih institucija i institucija bosanskohercegovačkog entiteta RS koji je najavljen za sutra'', zaključio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH, dodajući da nastavak suradnje, unapređenje ukupnih odnosa, smirivanje strasti i mir i stabilnost u regiji nemaju alternativu.

Kopirati
Drag cursor here to close