Štednja

Vijeće ministara BiH: Prodaje se oko 100 službenih vozila, štednja na službenim telefonima ...

Vijesti / Flash | 19. 03. 2014. u 14:02 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva financija i trezora, donijelo je set pravilnika s ciljem sustavnog uređenja i ostvarivanja proračunskih ušteda od oko 2,7 milijuna KM na godišnjoj razini u oblastima nabave i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH, službenih telefona i sredstava reprezentacije.

Donošenjem Pravilnika o uvjetima nabave i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine bit će izbjegnuta različita i proizvoljna rješenja institucija BiH u oblasti nabave automobila koja su postojala u prethodnom razdoblju.

Primjenom ovog pravilnika smanjit će vozni park za oko 100 službenih vozila koja se koriste u institucijama BiH, odnosno ostvarit će se proračunska ušteda od oko 900.000,00 KM na godišnjoj razini.

Usvajanjem Pravilnika o korištenju službenih telefona bit će ostvarene uštede u proračunu institucija BiH u iznosu od oko 700.000,00 KM. Primjenom Pravilnika značajno se smanjuje broj zaposlenika i državnih službenika koji će koristiti službene mobilne telefone, te će biti smanjeni maksimalni iznosi za korištenje fiksnih telefona u institucijama BiH.

Pravilnikom o korištenju sredstava za reprezentaciju za 1.104.572,00 KM smanjuje se godišnji limit reprezentacije za sve institucije, s tim da se Pravilnik ne odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH. S obzirom da je za provedbu ovih pravilnika neophodno donijeti posebne pravilnike unutar institucija, njihova primjena počinje 01.01. naredne godine, priopćeno je iz Službe za informiranje VM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close