Redovito zasjedanje

Vijeće ministara BiH podržalo osnivanje regionalnog ureda za suradnju mladih

Vijesti / Flash | 20. 06. 2016. u 18:03 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o osnivanju Regionalnog ureda za suradnju mladih zemalja zapadnog Balkana (RYCO), koji će biti dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, uz prijedlog da se za potpisnika ovlasti predsjedavajući Vijeća ministara dr. Denis Zvizdić.

Ovaj sporazum slijedi ciljeve navedene u 'Berlinskom procesu' i zasnovan je na 'Zajedničkoj izjavi o uspostavi Regionalnog ureda za suradnju mladih na zapadnom Balkanu' koju su 27. kolovoza 2015. godine, na konferenciji u Beču, potpisali premijeri zemalja zapadnog Balkana.

Potpisivanje Sporazuma o osnivanju Regionalnog ureda za suradnju mladih zemalja zapadnog Balkana planirano je 4. srpnja 2016. godine u Parizu, tijekom sastanka na nivou premijera.

Tekst sporazuma usuglasila je međunarodna radna grupa, u kojoj su sudjelovali predstavnici svih zemalja zapadnog Balkana. Bosna i Hercegovina za provedbu Sporazuma treba planirati proračunska sredstva u iznosu od 154.000,00 eura na godišnjem nivou. Sporazumom je planirano da sjedište RYCO-a bude u Tirani, Albanija.

Misija RYCO-a je podrška regionalnoj razmjeni mladih i njihovih ideja kao podlozi za buduće vizije suradnje na osnovu vrijednosti suživota, tolerancije i poštivanja ljudskih prava i različitosti, intenziviranje regionalne suradnje između mladih i institucija posvećenih mladima i osiguranje provedbe zajedničkih programa za mlade na načelima demokratskog upravljanja, održivog ekonomskog razvoja, obrazovanja i inovacija te koordinacija suradnje mladih na zapadnom Balkanu, navodi se iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close