'zadaća' napreduje

Vijeće ministara BiH ispunilo još dva zadatka iz Akcijskog plana Reformske agende BiH

Vijesti / Flash | 04. 12. 2015. u 15:33 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je, s ciljem što bržeg ispunjavanja uvjeta za pristupanje Europskoj uniji, na jučerašnjoj sjednici ispunilo još dva zadatka iz Akcijskog plana Reformske agende BiH za razdoblje 2015. - 2018. godine.

Na prijedlog Ministarstva financija i trezora BiH, utvrdilo je Nacrt Zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2016. godinu. Proračun za narednu godinu će iznositi 1,720.637.818,00 KM. Ovim nacrtom jasno je definirana kontrola i ograničenje novog zapošljavanja, te metodologija za ograničenje plaća na održivoj osnovi.

Usvajanje Strategije za integrirano upravljanje granicom za razdoblje od 2015. do 2018. godine je drugi ispunjeni zadatak iz Akcijskog plana Reformske agende BiH.

Ovom strategijom će biti stvoren funkcionalniji i efikasniji sustav upravljanja granicom i na ovaj način će se osigurati usklađivanje s odgovarajućim propisima i standardima Europske unije. Strategija za integrirano upravljanje granicom preuzima koncept koji je utemeljen dokumentima Vijeća Europske unije i doprinijet će jačanju partnerstva i unapređenju stabilnosti, kako BiH, tako i zemalja regije.

Vijeće ministara BiH je svjesno činjenice da će značajan napredak u provođenju Agende biti neophodan za aplikaciju za članstvo koju će razmatrati Europska unija i zbog toga će i u narednom razdoblju zadaci iz Akcionog plana Reformske agende BiH biti prioritet, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close