kazna

Vijeće Europe: Tri vrste sankcija Rusiji

Vijesti / Flash | 10. 04. 2014. u 14:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila je danas rezoluciju kojom se prema Rusiji uspostavljaju tri vrste sankcija, od kojih je jedna oduzimanje prava glasa u Vijeću Europe'', izjavila je Srni članica Stalnog izaslanstva Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Milica Marković.

Naglašavajući da je za rezoluciju glasovala većina zastupnika, njih više od 140, Marković je navela da se Rusiji zabranjuje rad u Stalnom komitetu, odnosno kolegiju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, i sudjelovanje u promatračkim misijama koje Parlamentarna skupština Vijeća Europe šalje da prate izbore u zemljama.

"Rusija ostaje članica Vijeća Europe, ali se praktično potpuno paralizira rad njihova izaslanstva. Ove sankcije trajat će do kraja godine, a Vijeće Europe zadržava pravo da u siječnju 2015. godine prolongira te sankcije ili poduzme još rigoroznije, a to je isključenje Rusije", naglasila je Marković Srni.

Prema njezinim riječima, šef izaslanstva Rusije u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Aleksej Puškov održao je nakon glasovanja konferenciju za novinare, na kojoj je rekao kako će rusko izaslanstvo zajedno s rukovodstvom Rusije razmotriti mogućnost da ruski zastupnici sami napuste Vijeće Europe, jer je njihovo članstvo postalo fiktivno i besmisleno.

Kopirati
Drag cursor here to close