Cesta oronula

Vihovići zatrpani smećem, ne može se prići kućama

Vijesti / Flash | 12. 09. 2017. u 11:00 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici Vihovića već mjesecima se žale na otpad koji se odlaže u blizini njihovih kuća, a sada se stanje promijenilo na gore.

Zbog neuvjetne ceste, hitna pomoć ne može proći do kuća, a kada krenu kiše, ni stanari neće moći prići kućama.

Podsjetimo, nakon eksplozije koja se dogodila u ožujku ove godine, stanari ovog naselja su u strahu, a nadležne službe im, kako kažu, ne odgovaraju.

Kako nam piše jedna mještanka otpada je još više, a cesta je sva oronula.

''Otpada je još više. Što je najgore, nije to najveći problem. Veći je problem to što je neadekvatan put do kuća gdje žive i stari i bolesni, a hitna pomoć ne može ovakvim putem, pa čak taksisti rijetko žele dolaziti ovamo. Kada krenu kiše ni mi nećemo moći doći do kuća'', napisala nam je čitateljica.

''Obraćali smo se raznim institucijama koje smo molili da uklone i zabrane izbacivanje otpada, ali nismo dobili odgovor. Nitko ne zna što se nalazi u tom otpadu i tko može nastradati. Kap koja nam je prelila čašu je eksplozija koja se dogodila u subotu u neposrednoj blizini'', rekla je ranije za Bljesak.info stanovnica Vihovića koja tu živi sa svojom obitelji.

Kaže kako se otpad godinama odlaže tu, te kako su se obraćali raznim institucijama za pomoć, međutim bezuspješno.

''Otpad se odlaže konstantno nazad 10 godina, ali u zadnje vrijeme je to nesnošljivo. Izbacuju se leševi životinja koji stvaraju neugodan miris, te se ne može proći putem koji je u svakom slučaju neadekvatan'', rekla je naša čitateljica i dodala kako su se za pomoć obraćali Mjesnoj zajednici, Gradu Mostaru, te komunalnoj inspekciji.

Kopirati
Drag cursor here to close