Mole za pomoć

Vihovići u strahu nakon eksplozije: Tko zna što se nalazi u otpadu kojim smo zatrpani

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 07:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obraćali smo se raznim institucijama koje smo molili da uklone i zabrane izbacivanje otpada, ali nismo dobili odgovor. Nitko ne zna što se nalazi u tom otpadu i tko može nastradati. Kap koja nam je prelila čašu je eksplozija koja se dogodila u subotu u neposrednoj blizini'', rekla je za Bljesak.info stanovnica Vihovića koja tu živi sa svojom obitelji.

Kaže kako se otpad godinama odlaže tu, te kako su se obraćali raznim institucijama za pomoć, međutim bezuspješno.

Leševi životinja stvaraju veliki problem

''Otpad se odlaže konstantno nazad 10 godina, ali u zadnje vrijeme je to nesnošljivo. Izbacuju se leševi životinja koji stvaraju neugodan miris, te se ne može proći putem koji je u svakom slučaju neadekvatan'', rekla je naša čitateljica i dodala kako su se za pomoć obraćali Mjesnoj zajednici, Gradu Mostaru, te komunalnoj inspekciji.

Podsjećamo, kako su u subotu u eksploziji koja se dogodila oko 15:30 sati u šumi iznad zadnje kuće u Vihovićima ozlijeđeni majka i njezin šestogodišnji sin.

Otac prije dvije godine pronašao bombe

Mjesto eksplozije zaostale bombe se nalazi 10-20 metara od stambenog objekta.

U nedjelju ujutro, na mjesto nesreće gdje su majka i sin stradali dok su išli brati šparoge, izašao je Centar za uklanjanje mina zajedno sa deminerskim timom Federalne uprave Civilne zaštite.

Tijekom pretrage terena pronađene su aluminijske krhotine od eksplodirane naprave, i ključni dio 'osigurač' koji je timovima pomogao da utvrde o kojoj eksplozivnoj napravi je riječ.

Kako neslužbeno doznajemo riječ je o ručnoj bombi iz Drugog svjetskog rata naziva BREDA M35, koja je proizvedena u Italiji.

Otac nastradalog dječaka kazao je da je prije nekoliko godina također u blizini mjesta nesreće pronašao dvije takve bombe.

Kopirati
Drag cursor here to close