Nema ozlijeđenih

VIDEO: Urušila se zgrada u centru Zagreba

''Sve će se urušiti. Tramvaj je zaustavljen, žice su pale. Užas'', javio je jedan čitatelj RTL-ovog portala.
Vijesti / Flash | 19. 08. 2022. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa zgrade u strogom centru Zagreba, u Jurišićevoj 6, u kojoj je među ostalim smješteno i Kino Grič, ali i na uglu poslovnica Hrvatske narodne banke i koja se trenutno obnavlja, oko 16 sati odlomili su se veliki komadi žbuke i uz jaki tresak pali na pločnik i tramvajsku prugu, piše Jutarnji list.

Srećom, nitko od prolaznika nije ozlijeđen, a iza 17 sati radnici su već počistili žbuku, a policija je postavila traku i u tijeku je očevid. ''Sve će se urušiti. Tramvaj je zaustavljen, žice su pale. Užas'', javio je jedan čitatelj RTL-ovog portala.

''Bila sam u skladištu kad sam odjedanput čula da je nešto tresnulo. Jako se čulo, sva ulica je bila u prašini. Radnici su to brzo očistili, komadi su bili prilično veliki'', ispričala je prodavačica iz jedne trgovine nasuprot.

Video: Urušila se zgrada u Zagrebu

Na tom dijelu zgrade sa koje su pali komadi žbuke je inače postavljeno skelsko platno, skela, a postavljena je i ograda na pločniku i upozorenja prolaznicima da su u tijeku radovi.

Inače, nakon urušavanja dijela zgrade u Jurišićevoj policija je zaprimila nekoliko dojava oko 15.30 sati. Cigle koje su se urušile tijekom izvođenja građevinskih radova na krovu objekta oštetile su električne vodove i rasvjetu pa je došlo i do tramvajskog zastoja

Kad se stvore sigurnosni uvjeti, zagrebačka policija koja je ogradila cijeli prostor i blokirala prolaz po Jurišićevoj, provest će očevid na mjestu radova.

Trenutno se obavljaju razgovori sa radnicima izvođača radova kako bi se između ostaloga utvrdilo i je li bilo eventualnih propusta prilikom postavljanja sigurnosne zaštite na prostoru oko dimnjaka radi izbjegavanja bilokakvih opasnosti za radnike i za prolaznike.

 

Kopirati
Drag cursor here to close