Teheran

VIDEO | Teroristi ISIL-a napali Iran

Vijesti / Flash | 07. 06. 2017. u 11:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najmanje osam osoba je smrtno stradalo u pucnjavi u iranskom parlamentu, javila je iranska državna televizija IRIB. Neke informacije govore da se radio o 12 mrtvih.

''U napadu je ozlijeđeno najmanje deset osoba koje prebačene u bolnicu. Četiri naoružane osobe ušle su u iranski parlament (Majlis) i počele su pucati'', rekao je Akbar Ranjbarzadeh, jedan od parlamentaraca državnoj televiziji.

Napadači su, kako je rekao, još uvijek u zgradi, u uredima nekih od članova parlamenta te su uzeli taoce, javlja službena državna agencija IRNA. Jedan od napadača je aktivirao samoubilački pojas na četvrtom katu, ali IRNA nije objavila druge detalje.

Na mjestu događaja su brojna vozila hitne pomoći i vatrogasci. Vlasti su priopćile da je još jedna teroristička grupa uhićena prije nego su izveli napad u Teheranu. Još jedan napad u isto vrijeme se dogodio u mauzoleju imama Homeinija. Kako prenosi Xinhua, teroristička organizacija ISIL je preuzela odgovornost za napad. To je prvi slučaj da je ISIL izveo napad u Iranu, prenosi agencija.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close