Dan neovisnosti

VIDEO | Svečano u Jablanici

Vijesti / Flash | 28. 02. 2017. u 14:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana akademija Općinskog vijeća Jablanica upriličena je danas u povodu Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine, 1. ožujka, u kino sali Omladinskog kluba "Pod istim Suncem" Jablanica.

Akademiji su osim općinskih vijećnika, načelnika općine i njegovih pomoćnika, prisustvovali i predstavnici javnog, gospodarskog i kulturnog života, te predstavnici vjerskih institucija i međunarodnih organizacija.

Dobrodošlicu prisutnima, svečanim govorom upriličio je Mate Mijić, predsjedavajući Općinskog vijeća Jablanica, nakon čega je njegov zamjenik Emrudin Bešić, podnio prigodan referat posvećen 1. ožujku - Danu neovisnosti BiH.

Salem Dedić, načelnik općine Jablanica, uručio je nagrade učenicima Srednje škole, koji su imali najbolje literarne radove posvećene Danu neovisnosti BiH na temu "U zjenici oka, k'o srna slobodna".

Prva nagrada pripala je Jasmini Kurić, učenici jablaničke Gimnazije, dok je druga nagrada pripala Nejri Sefer, također učenici gimnazije. Trećenagrađena bila je Bilma Bajraktarević.

Općinski načelnik Salem Dedić, kazao je u izjavi za medije kako mu posebno zadovoljstvo predstavlja što se današnjem skupu odazvao veliki broj mladih ljudi.

''Veličati tisućljetnu tradiciju Bosne i Hercegovine i pričati o nastanku naše jedine domovine je naša trajna obaveza i nešto što moramo prenositi na mlađe generacije. Mislim da mi koji smo trenutno na bilo kakvim pozicijama, trebamo unaprjeđivati suradnju i svakim danom jačati našu državu Bosnu i Hercegovinu. Očekujem da će država Bosna i Hercegovina jednog dana biti onakva kakvu smo je i željeli, a to je jedinstvena, cjelovita i na zajedničkim principima, kada se dogovore sva tri naroda'', kazao je Dedić zaželjevši svim građanima općine Jablanica i svim Bosancima i Hercegovcima širom svijeta, sretan 1. ožujak, Dan neovisnosti BiH.

Današnju akademiju, obogatili su zbor KUD "Prijatelji", kao i zbor Osnovne škole "Suljo Čilić", te polaznici škole gitare "Galeb", svojim kulturno-zabavnim programom.

U povodu obilježavanja 1. ožujka, Dana neovisnosti BiH, sutra će u Jablanici biti upriličen obilazak šehidskog harema Jasen, zatim Partizanskog groblja, kao i Spomenika civilnim žrtvama rata, Središnjeg spomen obilježja šehidima, poginulim i nestalim borcima Armije RBiH "1992-1995", te spomen biste.

Kopirati
Drag cursor here to close