Koalicijski odnosi

VIDEO | Sastanak vladajuće koalicije RS-a nakon povratka Dodika iz Rusije

Vijesti / Flash | 03. 06. 2017. u 18:20 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj bit će održan po povratku predsjednika RS-a i lidera SNSD-a Milorada Dodika iz Rusije.

Ovo je danas novinarima u Banja Luci najavio predsjednik DNS-a Marko Pavić, dodavši da svaka od članica koalicije ima pravo da stavlja na dnevni red pitanja koja smatra bitnim za vladajući blok, uključujući i pitanje koalicijskih odnosa.

Pavić je ponovio da DNS traži da ministar industrije, energetike i razvoja Petar Đokić, koji je i predsjednik Socijalističke partije, podnese ostavku na ministarsku funkciju, a ne da bude smijenjen.

"Zatražio sam da podnese ostavku zato što su počele priče iz njegovog resora i stranke u vezi sa odlukom Narodne skupštine o prodaji rudnika Ljubija. Odluka o Ljubiji nema veze sa smjenom Vlade i ona je dio principa DNS-a da čuvamo nacionalna dobra RS-a i da ih ne rasprodajemo lako, ali to nema veze sa Vladom i promjenom nekog koalicijskog statusa", rekao je lider DNS-a.

Prema njegovim riječima, vladajuća koalicija nije razgovarala o rekonstrukciji Vlade RS-a, ali ne vidi ništa sporno da se dese određene promjene u uredu Željke Cvijanović.

Pavić je ocijenio da u vladajuća koalicija funkcionira, ali da ne postoji uvijek isto mišljenje o određenim pitanjima.

Odgovarajući na pitanje da li će biti kandidat vladajuće koalicije za predsjednika RS-a na općim izborima 2018. godine, on je rekao da o tome još nitko nije raspravljao, ali da u ovom trenutku takvu ponudu ne bi prihvatio.

Pavić je istaknuo da je cilj DNS-a da na izborima 2018. godine ojača i dobije veću ulogu u okviru vladajuće koalicije, kako u RS-u, tako i na nivou BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close