Sud odlučio

VIDEO | Radončić na slobodi

Vijesti / Flash | 15. 04. 2016. u 08:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH ukinuo je pritvor Fahrudinu Radončiću, lideru SBB BiH, potvrdio je za Dnevni avaz Asim Crnalić, odvjetnik lidera SBB-a.

Na taj način prihvaćen je prijedlog odbrane da se Radončić, koji je u pritvoru proveo dva i pol mjeseca, brani sa slobode.

Crnalić je potvrdio kako su njegovom branjeniku određene mjere zabrane.

Radončiću nije dozvoljeno sastajanje sa svjedocima i saoptuženim, kao i da govori o krivičnom postupku. Sud BiH mu je naložio da se povremeno javlja u policiju.

Crnalić je potom pojasnio što u ovom slučaju podrazumijevaju mjere zabrane.

''Napuštanje boravišta - Kantona Sarajevo, zabrana sastajanja sa svjedocima i zabrana putovanja s tim da su mjere kontrole ovaj put blaže. Svakih sedam dana treba se javiti policijskoj upravi, uz dozvolu Suda, može napustiti i Kanton. On će moći raditi svoj posao jer je on praktično slobodan čovjek. Sasvim je svejedno da li će boraviti u tornju ili na obiteljskom imanju'', kazao je Crnalić.

''Ne mogu reći jesam li zadovoljan ili ne. Prema mišljenju obrane, pritvor je predugo trajao. Trudit ćemo se da se i ove mjere zabrane ublaže. On je političar, a bliže se lokalni izbori. Pod ovim uvjetima, bit će mu teško baviti se politikom'', zaključio je. 

Podsjećamo Radončić je uhićen 25. siječnja, a nakon što je prekršio određene mjere zabrane, 4. ožujka određen mu je pritvor.

Protiv njega i stranačkih mu kolega Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman, te bivšeg uposlenika američkog veleposlanstva Zijada Hadžijahića 15. veljače je potvrđena optužnica po svim točkama.

Oni su, prema navodima Tužiteljstva BiH, svojim djelovanjem, međusobnim dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama, od 14. prosinca 2015. do 12. siječnja 2016., počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Suđenje u ovom predmetu je počelo 30. ožujka, a nastavak suđenja u ovom predmetu zakazan je za 27. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close