Široki Brijeg

VIDEO | Pretučeni maloljetnik progovorio o tučnjavi o kojoj svi šute

Vijesti / Flash | 25. 11. 2016. u 09:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijeli Široki Brijeg priča o tome po tiho, ali nitko ne želi reći na glas. Sedamnaestogodišnji Mile Soldo pronađen je s teškim ozljedama glave na igralištu pokraj vikendice gdje su maloljetnici slavili rođendan. Službeno na njega je pao gol dok se pijan vješao po njemu, ali ozljede koje je zadobio upućuju na to kao da mu je gol pao na glavu nekoliko puta, počinje svoju reportažu emisija ''Provjereno'' koju je emitirala Nova TV.

''Fraktura čeljusti, nosa, nosne sluznice, dislokacija čeljusti, polomljeni zubi, težak potres mozga'', naveo je Mile Soldo svoje ozljede koje je zadobio te kobne večeri.

Ekipa 'Provjerenog' je pokušala sama doći do mjesta događaja, ali ih je vlasnik uz prijetnje potjerao iz blizine posjeda.

''Otišao sam s prijateljima iz razreda na rođendan, bilo nas je četvero u autu. Sjećam se dva tri sata što sam bio na rođendanu, sve je normalno bilo. Druženje, prijatelji i tako'', rekao je Mile.

Marina Milić liječnica Hitne pomoći Široki Brijeg rekla je da kad su primili ozlijeđenog Milu da se vidjelo da se radi o ozljedama lica koje su nastale pod nerazjašnjenim okolnostima.

''Kad smo ga tek pogledali radilo se o ozljedama lica. Dečko je maloljetan, morali smo obavijestiti policiju. Bilo je ozljeda, ogrebotina, posjekotina, modrica, ozljede lica, hematomi i podljevi, tako da je odvezen na Centar urgentne medicine u Mostaru'', rekla je Milić.

Mile je izjavio kako se ničeg ne sjeća ničeg sa zabave, te kako se jedino sjeća buđenja u bolnici. Rekao je kako su mu liječnici u bolnici rekli da je pretučen. Rekao je kako je smiješno da policija njegov slučaj tretira kao nezgodu.

Na rođendanu je bilo oko 50 osoba, 21 je ispitana i većina njih je rekla da se ničeg ne sjeća. ''To je bilo iza kuće većinom svi kažu da nisu ništa vidjeli da su bili u kući. Kako kažu nitko ništa nije vidio'', rekao je Mile.

Njegovi roditelji, kako su rekli u prilogu, kažu da je nemoguća teorija da je mu su ozljede koje je zadobio od gola. Rekli su da je gol bio udaljen nekoliko metara od mjesta na kojemu je Mile ležao.

U prilogu su osim Miline obitelji i već spomenute liječnice govorili i spisateljica Martina Mlinarević Sopta, Mili Marušić urednik portala Sirokibrijeg.info, Miro Bošnjak ravnatelj Gimnazije u Širokom Brijegu, Vlado Marušić iz Udruge 'Zaboravljeni branitelji', Igor Slišković administrator stranice Istina za Solde.

Ministar policije ŽZH nije želio govoriti pred kamerama.

Kopirati
Drag cursor here to close