ZATVORENO

VIDEO | Prekinuti izbori u općini Stolac zbog fizičkog obračuna

Vijesti / Flash | 02. 10. 2016. u 14:00 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbori u općini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, javila je Koalicija "Pod lupom".

U Stocu je došlo i do fizičkog obračuna. Naime, Dnevni avaz je objavio kako su ozlijeđeni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Ivan Perić i jedan član Povjerenstva.

Šef stožera sigurnosne akcije "Izbori 2016." Relja Kovač rekao je za Fenu kako je prekinuto glasanje na 17 glasačkih mjesta, a razlog je ''fizički obračun u kojem je povrijeđena jedna osoba, predsjednik općinske izborne komisije''.

''Protiv druge osobe koja je sudjelovala u ovom fizičkom obračunu uslijedit će prijava ako se informacije pokažu točnim'', dodao je bez više detalja. Kovač naglašava da su informacije još u fazi provjere.

Večernji list objavio je kako su Perića ''napali određeni članovi SDA'' te da mu je liječnička pomoć ukazana u Domu zdravlja Stolac 

Avazu je potvrđeno da je jedna osoba teže ozlijeđena te da su na nekoliko biračkih mjsta polupana računala.

Incident je potvrdio i MUP HNŽ-a, koji je poslao specijalne postrojbe u Stolac. 

Perić je pak rekao ranije Feni da izbori u Stocu trenutno “nikako ne protiču, te da samo na par mjesta trenutno traju izbori“.

Inače u Stocu problemi su počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme.

Kopirati
Drag cursor here to close