Moore

VIDEO | Pravi državnik to ne bi uradio

Vijesti / Flash | 21. 03. 2017. u 07:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pravi državnik pokazao bi činjenice svom narodu, svim svojim sugrađanima, partnerima u koaliciji - i onda tražio od njih podršku. Zajedno bi odlučili što uraditi'', prokomentirao je podnošenje zahtjeva za revizijom sudu u Haagu Jonathan Moore, šef Misije OSCE-a u BiH, gostujući na TV Alfa.

''Neki ljudi imali su neke informacije, imali su pismo Međunarodnog suda pravde, i nisu to objelodanili. Mislim da bi bilo bolje da su se ponašali drugačije. Mislim da lideri moraju biti iskreni, praktični i otvoreni prema ljudima u svojim, ali i u strankama u koaliciji'', rekao je Moore.


Prema njegovim riječima, to nije pitanje samo jednog naroda, jedne stranke.

Poručio je i da su izmjene Izbornog zakona BiH nužne, te da je siguran kako namjera vlasti nije osnivanje trećeg entiteta.
''Tu postoje i presude Ustavnog suda BiH. Izborni zakon treba mijenjati, ali sumnjam da postoji mogućnost odgađanja izbora, iako postoji mogućnost za nove političke krize'', tvrdi Moore, prenio je Avaz.

Komentirao je i osnivanje "dvije škole pod jednim krovom" u Jajcu, na kojem se insistira, iako to ne žele ni učenici, a ni roditelji.

''Ta hrabra djeca su moji heroji. Oni su se digli protiv podjele, i to je nešto vrlo pozitivno za sve Bosance i Hercegovce'', kazao je Moore.

Kopirati
Drag cursor here to close