telering

VIDEO | Ozbiljnom Radončiću smještaju politički maloumnici

Vijesti / Flash | 18. 01. 2016. u 07:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Netko je napravio Keljmendija da bi uništavao političku karijeru Fahrudina Radončića, jer se sve to događa kada ja formiram SBB. Onda je u ovim izborima Keljmendi korišten kao veliki faktor pokušaja kompromitiranja SBB-a i mene, i vidjeli ste da građani nisu nasjeli na to'', rekao je Fahrudin Radončić gostujući u emisiji Telering kod Mate Đakovića.

Između ostalog, rekao je kako je njegov status na Kosovu vrlo precizan te da je svjedok Tužiteljstva i da se njemu ne sudi.

''Cijeli ovaj slučaj, ja vam nisam čovjek koji pati od manjeg gonjenja od svoje veličine, događa se nama koji želimo da povučemo reforme, koji smo napokon poslije svih tih silnih eksperimenata SDA sa SDP-om, SDA sa DF-om, SDA sa Strankom za BiH, posložili karte što mi kao Bošnjaci u najpozitivnijem smislu te riječi, što nije ništa nauštrb drugih naroda i ostalih, želimo da uradimo u sljedeće tri godine. U trenutku kada mi palimo političku lokomotivu, kada se javlja jedan ogroman entuzijazam da ta koalicija napravi rezultat, kada dobivamo ogromnu međunarodnu i podršku domaćih institucija, mi već imamo mjesec dana da se bavimo Keljmendijem, koji je uhićen kao veliki narkobos. A evo dvije godine čovjek leži u zatvoru, još mu grama droge nitko ne procesuira, svi pokušavaju da ga nešto povežu s Fahrudinom Radončićem'', rekao je predsjednik SBB-a.

Rekao je kako je ''netko računao na njegove slabašne živce'', te da je netko očekivao da će kao "bijesni tigar, udariti šakom od stol i reći da se raspada koalicija''.

''To bi onda bio pritisak na pravosuđe. Da ja političkom strankom i koaliranjem vršim pritisak na pravosuđe. Zašto bih ga vršio? Prvo, uopće se ne bojim jer znam da ti ljudi uopće nisu krivi. Dalje, ne bojim se ni za sebe. Da, ja sam previše odgovoran čovjek prema Bošnjacima i građanima BiH da bi jednu uspješnu priču minirao netko sa strane. Ja ne znam tko je ta strana, neću da licitiram. Sigurno nije u pravosuđu. Ona je u političkim centrima. Ali, ako je netko računao da ću ja u trenutku kada je Milorad Dodik pravio referendum, kad se zemlja lomi na pola, kada imamo vrlo delikatnu političku situaciju i porast antagonizma na razini dva entiteta ili dva-tri naroda. Da ja slabim Bošnajke tako što ću se ponašati kao uvrijeđena, isprovocirana curica, pa nemojte biti naivni. Kreatori tog scenarija, tko god oni bili, su politički maloumnici koji ne znaju kako funkcioniraju ozbiljni državotvorni ljudi, a ja to bez lažne skromnosti jesam'', rekao je, između ostalog, Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close