Prekid u prometu

VIDEO | Nevrijeme pogodilo Split: Pijavica čupala semafore, stabla...

Vijesti / Flash | 06. 01. 2016. u 16:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prolazak ciklone s hladnom frontom dugo će pamtiti Split. Naime, iznimno jaka pijavica razvija se između Šolta i Splita, a u 15 sati i 55 minuta ušla je s mora nad sam grad, javlja DalmacijaNews.

Pijavica, koje je imala obilježja pravog tornada, kretala se prema Mejama, sva je sreća da je na svom putu prema sjeveroistoku potom "udarila" o Marjan, pri čemu se počela raspadati.

Oslabljena pijavica potom je prešla na sjevernu stranu Marjana, gdje je prošla dijelove Spinuta i rubnog dijela Skalica, a onda se potpuno raspala.

''Trenutno na terenu imamo dva vozila sa sedam vatrogasaca na južnoj strani Marjana, kod OŠ Meje. Imamo tehničku intervenciju - pilanje i uklanjanje stabla koje je palo na cestu ispod tunela. Na OŠ Meje su navodno pale kupe, ima dosta posla. To je za sada sve, dojava je stigla u 16.02 sati'', kazali su iz JVP Split.

Iz OKC-a PU splitsko-dalmatinske izvijestili su kako je oko 16 sati na južnoj strani Marjanskog tunela pijavica iz betona iščupala semafor i stablo, te ih bacila na cestu, zbog čega je tunel bio na 15-ak minuta zatvoren za sav promet, piše DalmacijaNews.

Nema sumnje kako je u pitanju velika materijalna šteta, srećom, prema zasad dostupnim informacijama u splitskoj policiji zasad nema dojava o ozlijeđenim osobama.

Kopirati
Drag cursor here to close