Sloboda 2019

VIDEO | Medvedev na prikazu sposobnosti Vojske Srbije u Batajnici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je “vrlo dobrim” prikaz sposobnosti vojske.
Vijesti / Flash | 19. 10. 2019. u 21:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu, na aerodromu u Batajnici danas je održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije “Sloboda 2019”, u prisustvu predsjednika Vlade Rusije Dmitrija Medvedeva i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Na vojnom aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije prikazan je u dvije cjeline – dinamički dio i defile jedinica.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je “vrlo dobrim” prikaz sposobnosti vojske.
 
 
U dinamičkom dijelu predstavljene su sposobnosti dijela jedinica Specijalne brigade i Kopnene vojske naoružanih i opremljenih najsuvremenijim naoružanjem i doniranim sredstvima iz Rusije, kao i sposobnosti jedinica Ratnog zrakoplovsktva i protuzračne obrane.
 
Nastupio je i pješadijski i motorizirani ešalon.
 
Na prikazu je angažirano više od 2.400 pripadnika Ministarstva obrane i Vojske Srbije, više od 100 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i više od 25 zrakoplova, a osim Medvedeva i Vučića, prisustvovali su predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministri u vladi, kao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.
Kopirati
Drag cursor here to close