Obama priznao

VIDEO | Libija je najveća greška

Vijesti / Flash | 11. 04. 2016. u 06:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama priznao je da je najveća greška njegove politike bila vojna intervencija u Libiji.

Upitan što bi izdvojio kao najveću grešku tijekom svog predsjedničkog mandata, Obama je rekao kako je to neuspjeh u planiranju nakon interevencije u Libiji, iako je tada vjerovao da je to dobra ideja.

Obama je, prenosi Fonet, istaknuzo kako je njegov prioritet borba protiv terorističke organizacije Islamska država, ali da ta borba ne treba proturiječiti američkim vrijednostima, širiti paniku i razdvajati ljude.

"Moj posao broj jedan je da zaštitim Amerikance, a prioritet broj jedan je pobijediti Islamsku državu. Ja sam taj koji se sastaje s obiteljima žrtava terorističkih napada, pokušavajući ih utješiti, zagrliti. Zato vam kažem, to je moj najvažniji posao", rekao je Obama u intervjuu za televiziju Fox News.

Predsjednik SAD je ocijenio da je cilj terorističkih napada da se izazove panika i strah, kako bi se utjecalo na mijenjanje društva.

"Ono što želim reći je da nas oni mogu izmijeniti. Mogu ubiti nekolicinu nas, ali mi ćemo ih pronaći i uhvatiti jer ne paničimo", istaknuo je Obama.

Kopirati
Drag cursor here to close