Brza intervencija

VIDEO | Konjic: Trudnica iz zametenog sela u zadnji tren prebačena u bolnicu

Vijesti / Flash | 07. 01. 2017. u 11:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trudnicu iz sela Lučica, koje se nalazi oko osam kilometara od Konjica, a koje je još od četvrtka, zbog sniježnih padalina odsječeno od grada, u petak navečer u posljednji čas evakuirali su članovi GSS-a Konjic.

Naime, na poziv iz Opće bolnice Konjic, s obzirom da njihova vozila nisu bila u mogućnosti doći do toga mjesta, članovi GSS-a Konjic krenuli su sa dva vozila kako bi se probili do tog mjesta i pomogli trudnici, koja je bila pred sami porođaj.

Damir Gogić, načelnik GSS-a Konjic, kazao je kako su odmah po pozivu krenuli na teren.

''Odmah smo angažirali dva vozila, terenski Landrover i specijalni Quadro, kako bismo što prije stigli i probili se do mjesta Lučica, gdje je čekala trudna žena, koja je bila pred sami porođaj. Sa sobom smo poveli liječnicu, babicu i medicinskog tehničara, te ponijeli kolijevku kako bi se dijete moglo adekvatno prebaciti u bolnicu u Konjicu.

Kada smo se probili do sela, s obzirom da se žena još uvijek nije bila porodila, a bila je pri samom porođaju, stručno osoblje, koje je bilo sa nama procijenilo je da ima vremena da je prebacimo u Opću bolnicu Konjic, kako bi se tamo porodila, što smo i uradili'', kazao je Gogić.

Dodao je kako još uvijek nemaju informaciju je li se žena porodila, te da joj žele lak porod i brz oporavak.

Ono što je zaintrigiralo javnost jeste vozilo, uz pomoć kojeg su se članovi GSS-a Konjic, kroz sniježnu mećavu, uspjeli probiti do sela u veoma kratkom vremenskom razdoblju.

Gogić je u izjavi za Fenu kazao kako je to vozilo Civilne zaštite Konjic, koje im je kupila općina Konjic za njihove potrebe, a s obzirom da imaju jako dobru suradnju sa Civilnom zaštitom, oni su im ustupili spomenuto vozilo i pomogli u sinoćnjoj intervenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close