Trovanje i ubijanje

VIDEO | Islamska država prijeti rušenjem Vlade u BiH

Vijesti / Flash | 07. 01. 2016. u 12:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Honor is in Jihad' naslov je propagadnog videa televizijskog kanala Al Hayat, a prenosi ga ekstremistički portal Vijesti ummeta.

''Nevjernike potrovati, ubiti, njihove automobile, kuće minirati..., izdajničku vladu BiH srušiti, stvoriti kalifat na Balkanu, pokoriti kršćansku Europu, a muslimane koji su u svojoj vjeri zalutali milom ili silom vratiti na pravi Allahov put...' poruke su koje odašilju pripadnici tzv. Islamske države podrijetlom iz BiH, Kosova i Albanije.

Preko računalnih animacija povijesnih bitaka ide naracija na engleskom gdje se Balkan opisuje kao područje na kojem su se stoljećima vodile bitke, a sada je postao nova fronta, odnosno novi štit protiv križarske Europe.

Borci Islamske države s ponosom ističu kako im je čast predstavljati se kao Alahovi robovi podrijetlom s balkanskih područja.

Više pogledajte u videu.

Podsjetimo, sudjelovanje državljana BiH u oružanim sukobima u inozemstvu od lipnja 2014. godine je službeno kazneno djelo kažnjivo do deset godina zatvora.

Podaci američkih obavještajaca ukazuju da se 51 borac iz redova Islamska države vratio u BiH, a ti džihadisti su, prema mišljenju stručnjaka, mogući inspiratori ili organizatori terorističkog djelovanja, a potencijalno i izvršitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close