Jablanica

VIDEO | Helikopter nakon gašenja ide na remont

Vijesti / Flash | 13. 07. 2017. u 11:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar na području općine Jablanica, na obroncima Čvrsnice, i dalje je aktivan, dok vremenski uvjeti, prije svega jaki naleti vjetra, znatno utječu na njegovo brzo širenje.

Prema posljednjim informacijama, kako doznaje Fena, najniža točka požarišta nalazi se oko 50 metara od samog regionalnog puta Jablanica-Posušje.

Na tome mjestu trenutno se nalazi Profesionalna vatrogasna jedinica Civilne zaštite općine Jablanica, kako bi pratili situaciju te reagirali u slučaju daljnjeg širenja požara prema regionalnoj cesti.

U ranim jutarnjim satima djelovao je i helikopter Oružanih snaga BiH. Tom prilikom izbačeno je pet jedara, no stanje na požarištu je i dalje nepromijenjeno.

Inače, helikopter Oružanih snaga BiH će poletjeti oko 13 sati kako bi nastavio gasiti požar na planini Čvrsnici kod Jablanice.

Potvrdila je to Feni glasnogovornica Federalne uprave civilne zaštite Majda Kovač i dodala da će helikopter djelovati danas i sljedećih 24 sata neće djelovati zbog redovnog remonta.

Iz Ministarstva obrane BiH danas je priopćeno da je, zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se vlastitim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji na vrlo nepristupačnom i opasnom terenu, u ranim jutarnjim satima, kao podrška snagama angažiranim u operaciji gašenja požara, angažiran helikopter iz sastava brigade Zračnih snaga i protuzračne obrane OSBiH.

U priopćenju se navodi da je prethodnog dana, 12. srpnja u poslijepodnevnim satima od 19 do 21 sat helikopter OS BiH u svom angažmanu na istom području u dva naleta izbacio dva vedra vode (četiri tone) te utrošio 1.500 litara GM1.

Kopirati
Drag cursor here to close