Različita viđenja

VIDEO | FTV o rezoluciji: Glupost bez podrške

Vijesti / Flash | 16. 02. 2017. u 08:40 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatski zastupnici bili su jednoglasni - potrebna je federalizacija BiH. No, nisu dobili podršku. Većina zastupnika ocijenila je da ovakve priče služe samo za ubiranje političkih poena, te se federalizacija u usvojenoj rezoluciji spominje u samo jednoj rečenici'', objavila je Federalna televizija u Dvevniku 2 u prilogu o Rezoluciji o napretku BiH na putu k Europskoj uniji, koja je usvojena u Europskom parlamentu.

Jasenko Selimović, zastupnik u Europskom parlamentu rekao je za FTV kako je spominjanje federalizacije glupost.

"Sad neko predlaže kao rješenje za tu zemlju da se još više federalizuje. Dakle, nije mogla funkcionirati s 14 parlamenata, a sad ćemo napraviti s 30 parlamenata da funkcionira. To su, naravno, gluposti. Etničko dijeljenje BiH nema podršku u Europskom parlamentu", rekao je.

FTV navodi kako je priča o federalizaciji u našoj zemlji izazvala najviše reakcija te da su složni i u poziciji i opoziciji da su neprihvatljive bilo kakve podjele. Neki od njih. Navodi FTV, kažu kako se Europski parlament mora ograditi od neodređenih definicija, što su pojedini zastupnici i učinili.

Tako je Halid Genjac predsjednik Glavnog odbora SDA rekao kako ''više nema prostora na pozivanje na europsku rezoluciju u smislu podrške za etničkom federalizacijom i daljim podjelama u BiH.

''To je vrlo jasno ovom prilikom iz Brisela rečeno", ističe Genjac,

Lana Prlić, potpredsjednica SDP-a BiH rekla je kak su hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu htjeli stasviti federalizaciju u prvi plan.

''To je sramotno da se kroz europske institucije, Europski parlament uopće dovodi takvi pitanje o cijepanju države", navodi Prlić.

Kopirati
Drag cursor here to close