Istražuje se uzrok

VIDEO | Eksplodirao automobil u Berlinu, jedna osoba smrtno stradala

Vijesti / Flash | 15. 03. 2016. u 11:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna osoba je stradala u eksploziji autobombe u Berlinu. Njemačka policija navodi kako je smrtno stradao vozač automobila koji je eksplodiralo, prenosi BBC.

Policijski službenik koji se nalazio na mjestu događaja rekao je kako je do eksplozije došlo dok se vozilo kretalo. Automobil se zbog eksplozije prevrnuo u zraku.

Istražitelji su objavili kako je eksploziv uzrokom eksplozije te dodali kako se vozilo pretražuje, zbog mogućnosti dodatnog eksplozivnog materijala.

Policija je građane na području na kojemu je došlo do eksplozije zamolila da ne prilaze prozorima te im preporučila da se drže zaklonjenih dijelova svojih stanova.

Prema policiji nije u pitanju 'terorističko' već kriminalno djelo.

''Trenutno nema nikakvih indicija o porijeklu teroriste'', priopćila je berlinska policija na Twitteru, identificirajući žrtvu kao 43-godišnjeg muškarca.

''Polazimo od pretpostavke da je u pitanju ubistvo'', rekao je dnevnom listu Tagesspiegel predstavnik tužiteljstva njemačkog glavnog grada Martin Steltner, orijentirajući se prema mogućem kriminalnom obračunu.

Izdanje lokalnog dnevnog lista Berliner Morgenpost, ne navodeći izvor, je spomenulo mogući obračun u kriminalnom miljeu koji uključuje bajkersku bandu ili rusku mafiju. Internetska stranica i list Der Spiegel je potvrdio da je stradali muškarac bio poznat policijskim službama po slučaju s drogom.

Istraga je povjerena kriminalističkom odjelu. Vozač automobila je poginuo nakon detonacije eksplozivnog punjenja koje se nalazilo na ili u vozilu marke "Volkswagen karavan". Berlinska policija je na Twitteru objavila fotografiju vozila nakon eksplozije, a na kojem nema stakala i koje je prevrnuto na krov. Nije izgledalo kao vozilo uništeno u jakoj eksploziji.

Kopirati
Drag cursor here to close