Završena blokada

VIDEO | Drama na Bijači: Specijalci silom sklonili branitelje s prometnice

Specijalci su koristili silu kako bi maknuli prosvjednike sa ceste i izvršili deblokadu graničnog prijelaza.
Vijesti / Flash | 02. 07. 2018. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot Youtube / Specijalci prekinuli štrajk na Bijači

Pripadnici specijalne postojbe policije stigli su na Granični prijelaz Bijača gdje su od podne okupljeni branitelji udruge ''Zaboravljeni branitelji''.

Kako se vidi na videozapisu koji se pojavio na YouTube-u, specijalci su koristili silu kako bi maknuli prosvjednike sa ceste i izvršili deblokadu graničnog prijelaza.

"Blokada je tu, ništa ne prolazi, ali su došli specijalci i s njima se guramo. Žalosno je kako se tretiraju stari i bolesni, najčasniji sinovi ove države", rekao je Drago Grbavac, predsjednik udruge ''Zaboravljeni branitelji''.

Kako javlja BIHAMK, blokada je završena u 18.25 sati, kada je za promet otvorena dionica koja je bila blokirana od 12.00 sati.

Branitelji bokadom žele skrenuti pažnju na svoje zahtjeve. Oni traže javno objavljivanju registra, šest KM po danu učešća u ratu bez diskriminirajućih odredbi iz važećeg zakona i ukidanje financiranja udruženja na federalnoj razini.

Podsjetimo, još jedan incident dogodio se danas na Bijači, kada je zapovjednik ljubuške policijske uprave Tomo Šarić medijima prijetio prekršajnim prijavama zbog toga što su prišli braniteljima kako bi izvjestili o prosvjedima.

Kopirati
Drag cursor here to close