Tko ima, ima

VIDEO | Dodik tvrdi da je i prije politike bio bogat

Vijesti / Flash | 13. 01. 2016. u 08:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ja sam ranije bio bogatiji nego što sam sada. Ta priča je samo za narod. Ja da se bojim rekao bih: Evo vam što hoćete. To bi bila reakcija čovjeka koji se boji. Ne osjećam se odgovornim jer nemam krivicu", rekao je predsjednik RS-a Milorad Dodik u emisiji ''Upitnik'' RTS-a.

Govoreći o spornoj vili na Dedinju, rekaoje kako ju je platio podizanjem kredita od Pavlović banke.

"To je prodavala Komercijalna banka u stečaju i ja sam došao u poziciju da imam informaciju o tome", rekao je Dodik, a na pitanje je li vilu platio 2007. i 2008. godine, rekao je kako nema potrebe da zna koje je godine to točno bilo.

"Danas se taj kredit otplaćuje iz rentiranja. Izdavanje pokriva ratu kredita. Nikakav problem nije da se odazovem istražnim organima", rekao je Dodik i istaknuo kako je prije bavljenja politikom imao nekoliko nekretnina u Beogradu te da je i tada bio bogat.

Pohvalio se kako će dobiti još dvoje unučadi te kako će kćerki pomoži da riješi stambeno pitanje. Naravno, u fokusu razgovora bio je odnos prema BiH i planovi Republike Srpske.

"BiH je nemoguća zemlja. Koncept na kojem je BiH nastala kao posljedica Jugoslavije je nemoguć. BiH je moranje, nije ni želja ni ljubav. Ovdje se radi o suštini - BiH je složena državna zajednica i samo tražim ono što je ustavom napisano", rekao je Dodik potvrdivši kako će se referendum održati.

Dodik je istaknuo kako s povjesnog gledišta BiH ne može postojati i nazvao ju je strateškom greškom iz 1995. godine.

"Moja država su Republika Srpska i Srbija, a BiH je mjesto gdje moram da živim", rekao je Dodik i poručio kako se neovisnost ne dobija za nekoliko mjeseci ili dana, ali da je ona dugoročni plan i san Republike Srpske.

Govorio je i o jeziku i o povratku, pa je zaključio kako ne postoji bosanski jezik i da, ako se prihvati da je bosanski jezik identifikacijski u RS ''onda smo prihvatili da nema srpskog ili hrvatskog jezika".

Potvrdio je kako se u RS vratilo daleko više Bošnjaka i Hrvata nego što se Srba vratilo u Federaciju te da ne postoji diskriminacija, čak ni u javnoj upravi.

"U Vladi RS od 16 ministara pet je Bošnjaka, tri Hrvata i osam Srba. Potpredsednici su Bošnjak, Hrvat, a moji potpredsjednici su Bošnjak i Hrvat", naveo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close