Komunisti ovi, oni

VIDEO | Dimne zavjese u Saboru: Okršaj Glasnovića s Marasom i novinarom RTL-a

Vijesti / Flash | 05. 05. 2017. u 13:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovo je vrijeme razotkrivanja. Tko bi rekao da će Glasnović nakon jučerašnjeg poteza ovako nešto napraviti? Da Bruna Esih, nakon što su je jučer napali njeni birači, danas nije dala glas za Jandrokovića? Još uvijek nema većine u Hrvatskoj", rekao je Maras reagiravši na Glasnovićev potpis kojim je podržao Jandrokovićev izbor.

Nasljednici komunističke partije i njihov mentalni sklop vijeđaju časne ljude, neka prekine s tim dimnim zavjesama, uzvratio je Glasnović.

Uslijedio je verbalni okršaj dvojice zastupnika. "Prijeti mi, izbacite ga van!", viknuo je Maras. "Kolega Maras, ne derite se na mene", uzvratio mu je Reiner.

Maras mu je odgovorio da nije upozorio Glasnovića.

"Nakon što sam ga upozorio sjeo je pristojno, a vi ste i dalje nepristojni", rekao je Reiner i izrekao opomenu Marasu.

Glasnović na Facebooku objavio popis zahtjeva za podršku Vladi

Nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović objavio je u petak na svom Facebooku dokument s popisom svojih zahtjeva za potporu Vladi, koji su uz njega potpisali premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić.

Glasnović od Vlade traži i rješavanje problema dvostrukog oporezivana inozemnih mirovina te izradu akcijskog plana za uključivanje gospodarstvenika iz dijaspore, kao i donošenje zakona o tome.

HND osudio vulgarni ispad Željka Glasnovića prema novinaru: "To je nedopustivo"

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) danas je osudilo vulgarni ispad nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića, čija je žrtva bio novinar RTL-a Ivan Skorin.

U nastavku prenosimo priopćenje HND-a.

"Na posve legitimno i pristojnu molbu kolege Skorina da objasni kako se u podršci za predsjednika Hrvatskog sabora iz redova HDZ-a našao na istoj strani sa nekima o kojima stalno govori samo najgore, zastupnik Glasnović je novinaru uzvratio rečenicom: "A kako bi vi da vam zabijem taj mikrofon u stražnjicu?".

To je, uz samog kolegu Skorina, HND-u potvrdilo i nekoliko drugih saborskih izvjestitelja koji su tom incidentu svjedočili, a događaj je i snimljen.

Ovo je još jedan u nizu javnih napada zastupnika Glasnovića na novinare. Njegovi su vulgarni i ponižavajući ispadi upereni protiv novinara, nažalost, postali pravilo.

HND još jednom upozorava da je takvo ponašanje nedopustivo te poziva sve zastupnike u Hrvatskom saboru da se prema novinarima ponašaju pristojno i svoju saborsku dužnost obavljaju dostojanstveno.

Također očekujemo da zastupnici Hrvatskog sabora javno osude Glasnovićeve i sve slične uvrede upućene novinarima", stoji u priopćenju koje za Izvršni odbor HND-a potpisuje Saša Leković.

Kopirati
Drag cursor here to close